T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / ÇİFTLİKKÖY - Giyim Sanayicileri Derneği Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlkokulu

May

"BİR TAKIM OKUMALAR" Kitap Okuma Projesi yıl sonu etkinlikleri kapsamında hazırlanan programımız gerçekleşmiştir.

PROGRAMIMIZ;

1- Segah GÜMÜŞ öğretmenimizin vellerimize yönelik söyleşisi

2- Yıl boyunca öğrencilerimizin hazırladığı resim, şapka tasarımı, kitap kapak tasarımları, Giyisi tasarımları ve kulübe tasarımları sergimizde yer almıştır.

"BİRTAKIM OKUMALAR" Kitap Okuma Projesi

3. Sınıflar okul birincisi 3/C sınıfı , 4. Sınıflar okul birincisi 4/C sınıfları olmuştur. Projede emeği geçen Tüm öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Yalova deneyap atölyeleri il sorumlusu Mine Yardi tarafından okulumuz 3.sinif öğrencilerine yonelik robototik kodlama etkinliği yapildi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu gün, okulumuzda hazırlanan programla coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

Mrt

Okulumuz 4. sınıf öğrencilerimize Yalova İl Sahil Güvenlik Komutanlığının görev ve sorumlulukları anlatıldı. Öğrencilerimize denizlerimizde yüzerken karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgilendirildi.

Mrt

Paramedik Ahmet Özdemir tarafından 4.sınıflarımıza ilkyardım sunumu yapıldı.

Mrt

Öğrencilerimiz "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı" ile bir araya geldiler.

Program tüm öğrencilerin katılımı ile konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından 3/A Sınıfı Öğrencimiz Hira ELBİR Günün anlam ve önemine belirten konuşmasını yapmıştır.4/F,3/A,2/B ve 2/C sınıfı öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış oldukları  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Okulumuz konferans salonunda yapılmıştır.Tören Sonunda Tüm okul öğrencilerimiz “Çanakkale”  konulu resim sergisini gün boyunca ziyaret etmişlerdir.

İzleyenlere duygu dolu anlar yaşatan  programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Çanakkale Zaferi'nin 109.yıl dönümünü kutluyor,kahramanca savaşan ordumuzu bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yılında 4-F,4-B,3-D,1-F,  ve 1-C Sınıfı öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırlamış oldukları kutlama programı okul tören alanında yapıldı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Mrt

4.sınıflara Yalova il Tema vakfı ilçe sorumlusu tarafından Ali Nihat Gökyiğit projesi kapsamında Biyolojik çeşitlilik sunumu yapılmıştır.

Ock

2023-2024 Eğitim - ögretim yılı 1. dönem sonu faaliyet haftası çerçevesinde4/B ve 4/D sınıfı öğrencıleri'''Yeteneklerimi Sergiliyorum'' etkinliği kapsamında gösteriler, danslar, şarkılar ve değişik etkinliklerle yeteneklerini sergilemişlerdir.

Ock

Okulumuzda Değerler Eğitimi  Projesi Ocak ayı değeri olan Temizlik konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz belirlenmiştir öğrencilerimizi tebrik ederiz

3/ B Sınıfı Enerji verimliliği  haftası kapsaminda

Daha bilinçli   tüketici  ve sorumluluk sahibi   bireyler olarak Çiftlikköy  gençlik  merkezi çalışanlarıyla  ortak etkinlikler yapmıştır.

Ara

27/12/2024 Tarihinde okulumuzda gerçekleştirilen deprem tatbikatı Sivil Savunma  kurallarına  ve amacına uygun bir şekilde başarı ile tamamlanmıştır.

Ara

DİLİMİZİ ZENGİNLEŞTİRELİM PROJESİ  kapsamında yapılan "SÖZCÜK TASARIM" yarışmasında  3/F sınıfı  öğrencimiz Havva İnci SÖKE hazırladığı SOSYAL BİLİMLER SÖZLÜĞÜ ile ilkokullar arası ilçe  ve il birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.

“BİR TAKIM OKUMALAR PROJESİ”  KAPSAMINDA ;

4.  Snıflarımız  projeye  5 takım olarak katıldılar. Her takım okudukları ” KABARTMA TOZU” adlı kitabın resim çalışmalarının sunumlarını gerçekleştirdiler.

3.  Snıflarımız  projeye  9  takım olarak katıldılar. Her takım okudukları ” lo ” adlı kitabı drama yöntemini kullanaraks sunumlarını gerçekleştirdiler.